Reklam
Great news from Izmir forTurkiye andJapan friendship

Perşembe, 02 Mayıs 2024 20:04

Saygıdeğer Paydaşlarımız

            Japonya Dışişleri Bakanlığı ve Japonya'nın Türkiye Büyükelçiliğince  Japon Ulusal Devlet Nişanı ile taltif edildiğim duyurulmuştur. Japonya Hükümetinin her yıl 29 Nisan ve 3 Kasım tarihlerinde ülkesinin siyaset, diplomasi, sanayi, ekonomi, bilim ve kültür gibi alanlardaki gelişmesine önemli katkılarda bulunan Japon vatandaşlarına ve yabancı ülke vatandaşlarına takdim ettiği liste 29.04.2024 günü resmi olarak açıklanmıştır. Bu listede yer alarak “Altın ve Gümüş Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı” ile onurlandırılmaktan dolayı gururlu, sevinçli ve heyecanlıyım.

Listede beraber yer aldığımız “Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı” alan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Güler SABANCI’yı , “Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Rozeti” alan Dünya Etnospor Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Necmeddin Bilal ERDOĞAN’ı ,  “Altın ve Gümüş Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı” alan Uluyama Türk Japon Kültür Dernek Başkanı Sayın Hakan KAPLAN’ı Türkiye’de Japon kültürünün tanıtımı ve Japonya ile Türkiye arasındaki dostluğun derinleşmesine sağladığı katkılardan dolayı gurur duyarak ve içtenlikle tebrik ediyorum.

JİCA’nın mesleki bir eğitim programı kapsamında Japonya’ya ilk adım attığım 2004 yılından beri, çok beğendiğim bu ülkenin kültürel zenginliklerini gezerek, okuyarak, dinleyerek öğrenmeye çabalıyorum. Bu ilgim ve sevgim zaman içinde karşıma içten bağlar kurduğum değerli insanlar ve kurumlar çıkardı. Çevremi saran güzel dostlarımız ile kurduğumuz Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği JİKAD’ın çatısı altında Japon kültürünü tanıtmak, ülkelerimiz arasında bir dostluk köprüsü olmak için neredeyse yirmi yıldır gönüllük esasi ile sorumluluk alıyoruz. Ülkelerimiz arasındaki dostluk bağlarını sağlamlaştırıp işbirliklerimizi nasıl geliştirebiliriz diye düşünüyor, hevesle planlar yapıyor ve bunları hayata geçirip sürekliliği için çalışıyoruz. Önceleri İzmir’de günümüzde ülkemiz geneline yayılan faaliyetlerimizde yoğun emekle çalışırken gönülden gelen ve kalıcı bir teşekkür duymak bizlerin tek beklentisi olmuştur.

Bu nişanın bana en büyük hazinemiz Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılının hemen ardından, “Japonya ile Türkiye Arasındaki Diplomatik İlişkilerin 100. Yıldönümü”nde verilmiş olması manevi dünyamda tarif edemeyeceğim bir anlam taşıyor. Japon Ulusal Nişanı ile taltif edilmenin sadece benim için değil Japonya’ya gittiğim günden bugüne faaliyetlerimde dayanağım olan eşim, kızım, oğlum ve ailem için de bir gurur vesilesi olduğunu bilmenizi isterim.

Derneğimizin faaliyetlerinde rehberim olan Türk ve Japon dostlarıma, birbirine gönülden bağlı JİKAD üye ve takipçilerine ve Japonya İstanbul Başkonsolosluğuna bitmeyen enerjiyle sağladıkları katkıları ve sınırsız destekleri için minnettarım. Altın ve Gümüş Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı’na beni layık gören Japonya Hükümetine saygı ve şükranlarımı sunarım.

Arzu YÜCEL
JİKAD Derneği Başkanı

E-mail: Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

 

       Dear Partners of JİKAD

       It was announced that I am confered with the Japanese Nation Decoration of  “Rising Sun, Gold and Silver Rays”. Japanese Decorations are conferred upon on 29 April and 3 November. The Orders of the Rising Sun are conferred upon Japanese and foreign nationals who have made notable contribution to promotion of exchanges between Japan and other countries in fields such as research and education, medicine and social welfare, economy and industry, and culture and sports. I am honored to have been awarded The Order of the Rising Sun, Gold and Silver Rays  by being included in the list announced by the Japanese government on April 29, 2024.

     Since taking my first steps into Japan through JICA's educational program in 2004, I have been endeavoring to learn about the cultural richness of this remarkable country through exploration, reading, and listening. Over time, this interest and love of mine has brought me esteemed individuals and institutions with which I have formed sincere bonds. We have been taking responsibility on a voluntarily  for nearly twenty years to promote Japanese culture and to be a bridge of friendship between our countries under the roof of JİKAD, the Japan Izmir Intercultural Friendship Association, that we co-founded with the wonderful friends that surround me. We contemplate how we can strengthen the bonds of friendship between our nations, how we can enhance our cooperation, and  make plans with enthusiasm, implement them, and work to ensure their continuity.While we worked hard in our activities, which were initially in Izmir and now extending across our  country, our only expectation has been to earn heartfelt and enduring gratitude.

 

    The fact that this decoration was given to me  on the "100th Anniversary of Diplomatic Relations between Japan and Turkey", right after the 100th anniversary of the Republic of Turkey, hold a profound in my spiritual realm indescribable.I would like to express that being honored with such an decoration fills me with pride, not only for myself but also for my family, who have been constant source of support since the inception of my journey in Japan.

 

     I am grateful to my Turkish and Japanese friends, who are my guides in the activities of us, to the devoted JİKAD members and followers, and to the Consulate General of Japan in Istanbul, for their endless energy and unlimited support.I extend my respect and gratitude to the Government of Japan for bestowed upon me The Order of the Rising Sun, Gold and Silver Rays.

Sincerely
Arzu YÜCEL
Chariman of JİKAD

E-mail:  Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

For further information on Japanese Decorations and Medals, see

https://www.mofa.go.jp/files/100660757.pdf

https://www.tr.emb-japan.go.jp/itpr_ja/11_000001_01043.html

 

 

 

Son Güncelleme: Perşembe, 02 Mayıs 2024 20:21
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month May 2024 Next month
S M T W T F S
week 18 1 2 3 4
week 19 5 6 7 8 9 10 11
week 20 12 13 14 15 16 17 18
week 21 19 20 21 22 23 24 25
week 22 26 27 28 29 30 31

Galeri

Anketler