Reklam
Deniz Bükülmez - PJ3, Japonya Tanıtım Birincisi PDF Yazdır e-Posta

Çarşamba, 02 Mart 2016 08:43

28 Şubat 2016 günü gerçekleştirilen Penceremden Japonya 3'ün her iki kategorisinde de Japonya Tanıtım ve Japonca Konuşma bölümlerinde yarışan Deniz Bükülmez, Japonya Tanıtım bölümünde birinci olurken, Japonca Konuşma bölümünde de ikincilik kazandı. Finalistimizi kutluyoruz. Japon Efsanelerinde Mit ve Kediler üzerine Japonca bir konuşma ve Türkçe bir blog hazırlayarak yarışmaya katılan Deniz Bükülmez, Japonca çalışmaya 2015 yılı Ekim ayında JİKAD'da başladı.

 

Deniz Bükülmez'in Japonya Tanıtım Bölümünde yaptığı konuşma için kendisine özellikte teşekkür ederiz. Kendisinin konuşması da yarışmada gösterdiği başarı da Derneğimizin bu yarışmayı tasarlarken edindiği amacı tamamen yansıtıyor, daha doğrusu gerçeğe dönüştürüyor. Burada kendisinin Japonya Tanıtım bölümünde izleyicilere yaptığı Türkçe konuşmayı  sizlerle paylaşmak isteriz;

 

Merhabalar ben Deniz. Bildiğiniz üzere konuşma yarışmasına da katılmıştım. Sunumda da görüldüğü gibi Japon mit ve efsanelerindeki kediler hakkında araştırma yaptım. İki yarışmaya da katılma sebebim, neler yapabileceğimi görmek, Japoncama katkıda bulunmak ve blog yayımıyla ilgi alanım dahilinde olan bir konuyu Türkçe yazarak daha geniş bir kitleye ulaşmaktı. Diğer bir sebebi ise, yarışmanın oluşturduğu bilgi alışverişi ortamıydı. Demek istediğim, burada konumu sizlerle paylaşırken, diğer yarışmacı arkadaşların konularından da farklı bilgiler edinme imkanı olması yarışmayı daha da çekici kılıyor.

 

Konuyu seçmemdeki temel amaç, çocukluktan bu yana bana aşılanan hayvan sevgisinin yanısıra, yakından ilgili olduğum Japon kültüründe kedilerin hayatın her köşesinde yer almalarından dolayı dile getirilmesi gerektiğini düşünmemdi. Bloğumda özet olarak, konuşmamda da olduğu gibi Japonların kedilere olan ilgisini ele aldım. Bu sevgiyi neredeyse her türlü sanat alanına aktardıklarını anlatmaya çalıştım. Efsane ve mitlere gelince de, en çok bilinen kedileri koymak istedim. Her birinin farklı hikâyesi ve özelliği olan Maneki Neko, Bakeneko ve Nekomata’dan bahsettim. Bu blog yazımla birlikte kedilerin Japon kültürünün bir ikonu olmasını, sanat ve edebiyat gibi birçok alanda önemli bir yere sahip olduğunu görmenizi istedim. Son olarak, dinleyiciyi bu konuya odaklayıp, hayvanların kültürün içinde de önemli bir yere sahip olduğunun dikkatini çekmek ve bir farkındalık yaratmak istedim. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyor ve desteklerinizi bekliyorum.

 

Deniz Bükülmez'i kutluyor. Japonca çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Japonya Tanıtım Bölümü için hazırladığı blog sayfasını bu linkten okuyabilirsiniz:http://penceremdenjaponya2016.jikad.org.tr/yarismaci1/

Son Güncelleme: Çarşamba, 02 Mart 2016 09:39
 




Arama

Üye Girişi



Etkinlik Takvimi (Events)

Last month April 2024 Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Galeri

Anketler